SCHOOL 5
Vismarkt 5 1781 TA Den Helder info@school5.nl

Over ons / IoT
Wat is IoT?

In het kort, het Internet of Things, internet van dingen dus. Communicatie tussen apparaten / devices.

Concreter: het is een netwerk van devices over kleine en/of grote afstanden, die met elkaar kunnen communcieren om daarna diverse acties te genereren.

Over-de-top voorbeelden:
1) Het is bijv. met een mobiele telefoon in Zuid Afrika een tweet versturen om een brug in Noorwegen te openen of te sluiten.
2) De temperatuur van uw koelcel in Zuid-Amerika, bepaalt de kleur van de led-lampjes op uw snapback die u draagt op het feest in Amsterdam.
3) Een object wat beweegt wat niet hoort, u ontvangt een berichtje op uw telefoon, en kunt een actie in gang zetten.
4) Kwaliteit van slootwater meten, en de data hiervan verwerken en voor belanghebbenden inzichtelijk te maken.

Bovenstaande voorbeelden zijn niet eens zo spectaculair / duur, maar wil aangeven, de flexibiliteit van IoT, onder andere "gedragen" door het LoRa-netwerk.

Het is momenteel het zoeken naar oplossingen, mogelijkheden om bestaande problemen te analyseren en wellicht met IoT te verhelpen.

IoT is de toekomst, het is geen gebakken lucht en het LoRa-netwerk is een onderdeel in het geheel van communicatie, van 3G/4G-netwerken, Wifi / bluetooth en internet.

In het najaar 2015 zijn wij begonnen met experimenteren met de Raspberry Pi 2 en 3 en de Arduino-shields gecombineerd met diverse sensoren.

Voorjaar 2016 hebben we een zgn. gateway aangeschaft waarmee de sensoren kunnen communiceren met het internet. Iedereen binnen het bereik van de gateway in Den Helder, én de juiste hardware kan hier gebruik van maken.

Voor ons is het nog een "lab", testen, experimenteren en leren.

Maar wees vrij om deel te nemen, neem contact met ons op info@school5.nl